het schooljaar is weer begonnen

de scholen zijn weer begonnen! en dat betekent dat we weer moeten knallen met www.boterhamsters.nl: geen kind zonder eten op school!

we willen scholen niet opzadelen met de wegwerpplastic toeslag, en dus hebben we in de vakantie grote stappen gezet: herbruikbare broodtrommels met een zogeheten sleeve. en containers om ze in te zamelen. morgen komt een nieuwe vaatwasmachine binnen want per eind september gaan er 1000+ broodtrommels per dag uit. duurzaam werken kost een hoop tijd, geld, en visie maar er is geen weg terug, we gaan ervoor. we kunnen de jeugd niet met plastic wegwerptroep opzadelen en wel te eten geven . we love #sdg’s 

enne.. niks te doen en wil je helpen bezorgen? of andere vragen? vraag@hotspothutspot.nl

aan alle vrijwilligers en oud-vrijwilligers van hotspot hutspot :

in de meer dan 10 jaar dat hotspot hutspot bestaat hebben we altijd verhalen verzameld over vrijwilligers die uit de shit kwamen en hun leven weer op de rit kregen. en nu hebben we een nieuw plan! een heus muziekalbum opnemen. dat doen we professioneel, maar jij mag meedoen: met je verhaal, met je stem of anders..

wil jij jouw verhaal vertellen, en daar een nummer van laten maken? of op een andere manier nieuwsgierig?

maandag 24 juli om 11:00 bij hotspot hutspot krootwijk vertellen we je graag meer over de plannen, en horen we graag van jou. kom je?

aan anderen: we zijn nog op zoek naar professionele medewerking, financiering en meer, bel gerust met bob@hotspothutspot.nl 06-51810675 . vertrouw me , het wordt goed! #impact

dit project is een gezamenlijk idee van jazzpianist henri noorlander, hanneke schuit, en hotspot hutspot.

Boterhamsters: proef maar!

Boterhamsters is een initiatief onder de paraplu van Hotspot Hutspot. Eerder vertelde Bob Richters over Heat and Eat, wat ook onder Hotspot Hutspot valt. Boterhamsters verzorgt boterhamtrommels voor scholen door heel Rotterdam. En zelfs daarbuiten. Boterhamsters staat onder leiding van Pip Wong. Pip heeft in Groningen psychologie gestudeerd en een passie voor duurzame ontwikkelingsdoelen. Toen Bob haar vroeg om zich in te gaan zetten voor Boterhamsters hoefde ze dan ook niet lang na te denken. lees het hele artikel op ondernemen010.nl

vacature: crisiscatering medewerkers ochtendshift

vacature: crisiscatering medewerker


crisiscatering is onderdeel van hotspot hutspot en verzorgt de kookfaciliteiten, inclusief de benodigde producten, voor de noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen in Capelle a/d IJssel. We gaan daarbij uit van de Schijf van Vijf en werken zoveel mogelijk met reststromen en plantaardig in plaats van dierlijk. Zo zorgen we goed voor de bewoners èn voor de wereld.

Bewoners kunnen 7 dagen/week, 365 dagen/jaar van 07.00-21.00 bij ons terecht om hun eigen ontbijt, lunch, diner of tussendoortje te maken. We werken in 2 shifts, van 07.00-15.00 en van 14.30-22.00.
Ons team bestaat uit een fijne mix van verschillende culturen, leeftijden en achtergronden. Sommige mensen werken vast voor ons, anderen op vrijwillige basis. Je bent van harte welkom om met ons mee te doen als je je daarin thuis voelt en jouw eigen kleur en smaak meeneemt. Het is fijn als je minimaal 2 diensten per week kunt draaien en in principe werken onze vaste medewerkers ook allemaal 1 weekenddienst.


Als medewerker ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de keuken- en koffiefaciliteit tijdens je dienst. Ook begeleid je eventuele vrijwilligers, bijvoorbeeld iemand die je helpt tijdens je shift of een van onze chauffeurs die langskomt met spullen.

Je helpt de bewoners en ons als je:
ziet en doet wat er nodig is om onze locatie netjes en schoon te houden. goed je rust kunt bewaren en op de juiste manier kunt handelen, ook als het even hectisch is of bij incidenten
in staat bent op een vriendelijke manier de afspraken van ons team met onze opdrachtgever, de bewoners en de andere teams in het pand (locatiebeheer, beveiliging, brandwacht, verpleging, schoonmaak) na te komen en/of te handhaven. makkelijk contact maakt met andere mensen. het leuk vindt om in een internationale/veeltalige omgeving te werken
tijdig hulp vraagt en geeft aan je collega’s en waar nodig opschakelt naar ons eigen floormanagement. deelt wat je zelf wil leren of ontwikkelen, want we houden ervan als iedereen kan groeien en bloeien!

aan de slag?
Neem contact op met bob@hotspothutspot.nl 06-51810675

Als het klikt maken we afspraken over je start, het inwerken en andere praktische zaken. Je kan op payrollbasis bij ons aan de slag voor 16,75 bruto, of als zzp-er voor 27,50 pu ex btw.

natuurlijk mag je ook als vrijwilliger bij ons aan de slag: das minder verantwoordelijkheid, vrijwilligersvergoeding, en als je wil bieden we zelfs nog rijlessen aan.

tot gauw!

vacature: communicatie en marketingklus voor Heatandeat.nl

ff kort door de bocht:

een mooie ‘op afstand klus’ als zzper. je bent een pionier die impact wil maken. we bieden niet de hoofdprijs met onze stichting, maar wel 25,- ex btw . op dit moment hebben we 9 uur pw beschikbaar een jaar lang.

veel mensen moeten door de huidige crises kiezen voor koken of stoken? op www.heatandeat.nl bieden horecabedrijven hun lokatie aan om warm te zitten zonder verplicht iets te bestellen. mensen die het beter hebben kunnen op heatandeat.nl een warme drank, kom soep of maaltijd doneren, voor deze groep die het niet redt momenteel. zo helpen we elkaar inclusief de horeca die hierdoor in moeilijke tijden ook extra inkomsten kan hebben.

doel:

b2b

-zoveel mogelijk horecabedrijven in nederland laten aansluiten, er doen er nu 40+ mee maar we werken aan een grotere slag slaan. een mooi doel zou zijn om overal in de bewoonde wereld op 1 km afstand een heat and eat lokatie te hebben, zo hoeft niemand in nederland meer zonder eten te zitten. 

een vervolgstap zou uitbreiding naar het buitenland kunnen zijn, bijv direct kunnen doneren aan horeca die nog in functie is bij rampen, zodat men voor de lokale bevolking klaar kan staan.

b2c

doel 2: werven van voldoende donaties zodat de horeca inkomsten heeft, en men klaar kan staan voor de zwakkeren in de samenleving.

b2ngo

doel 3: het koppelen en communiceren naar lokale hulpinstanties dat men weet dat hun clienten welkom zijn.

u2b

doel 4: jouw idee/aanvulling

mail bob@hotspothutspot.nl