koningsdag bij hotspot hutspot krootwijk

je bent welkom op koningsdag bij hotspot hutspot krootwijk.

Daar komt Rudi aangelopen. Zijn gemutste hoofd steekt net boven de heg uit en de hals van de gitaar zweeft op zijn rug met hem mee. Rudi, bijna 57, niet zijn echte naam, is muziek komen brengen bij hotspot hutspot. Lang geleden vertrokken uit Suriname en nu al jaren een echte Crooswijker. Best een grote bek voor zo’n klein mannetje, zou je denken, maar zeker een aanwinst voor het team. Ervaring in houtbewerken en schilderen, ervaring in de horeca. Tsja, waar heeft Rudi eigenlijk geen ervaring in, in elke sector lijkt hij ooit wel wat gedaan te hebben.

Rudi is altijd een soort eigen ondernemer geweest, totdat zijn lichamelijke ouderdom, pijntjes, kwaaltjes en wat herrie met verschillende opdrachtgevers hem zijn opdrachten en zijn geld kostten en hij thuis kwam te zitten. Schabbeltje hier, schnabbeltje daar, weer mensen die hem niet begrepen en zelfs vrijwilligersbaantjes waar hij uiteindelijk niet kon aarden.

Rudi maakt herrie. Mooie herrie als hij zijn gitaar bij zich heeft en zijn passie voor muziek deelt met de wereld om hem heen. Meerdere vrijwilligers hebben al een verzoekje bij hem ingediend, een gitaarlesje ontvangen of met hem meegezongen. Grappige herrie als hij als een soort André van Duijn in de keuken een personeelsmaaltijd staat te bereiden voor het hotspot-team. Fijne herrie als hij joviaal met gasten omgaat. Zachte herrie als hij mompelt over alles wat er beter kan. Opgeluchte herrie als hij weer even dat gesprekje heeft gehad over de gang van zaken. Rudi wil af en toe snel en grote stappen maken. “Iedereen moet gewoon… het valt me op dat sommige mensen… anderen lopen de kantjes er van af…” Welkom in de hotspot hutspot-wereld vol met rafels en rauwe randjes Rudi. In onze restaurants kunnen we niet te snel willen en de druk hoog opvoeren, maar door met iedereen regelmatig het gesprekje te voeren, proberen we iedereen elke dag net boven zijn of haar niveau boven zichzelf uit te laten stijgen. Gewoon elke keer een stap verder.

En Rudi komt er zelf ook vaak genoeg achter dat hij echt even moet gaan zitten. De soep wordt ook door deze druktemaker eigenlijk nooit zo heet gegeten.

Rudi is niet echt gewend om voor een baas of met collega’s te werken, dus met zijn 57 jaar gaan we hem ook niet als een klein kind behandelen (proberen we eigenlijk met niemand), maar hij snapt al steeds beter dat hij met al zijn levensjaren veel te delen heeft met zijn collega’s en dat het toch belangrijk is, dat hij zich zoveel mogelijk als mede-teamlid probeert op te stellen. “Heej kleine meid, kom jij maar effe lekker met mij een soepie maken”, zegt hij tegen één van onze vaste tieners, die al even daarvoor aangaf, dat ze vanmiddag graag met Rudi samenwerkt. Hij is goed met haar en zij voelt zich gewaardeerd, gezien en haar zelfvertrouwen groeit en groeit. Zij kan bij hem grapjes maken en hij is dan een soort trotse oom Rudi. Ze helpen elkaar prettig door de middag heen en zijn meestal een kwartier te laat klaar met het personeelseten, maar het smaakt altijd. Voor Rudi hoeft het meestal niet om op het voor-, hoofd- of nagerecht voor de gasten te staan. Laat hem maar het personeelseten bereiden, de ramen zemen of wat schroeven, kitten of zagen in het restaurant, af en toe met veel bravoure een bord serveren, extra randjes schoonmaken of de afwas in een mooi tempo bijhouden.

Rudi heeft een droom: een muziek-dans-eetcafé. Zijn grootste passie in het leven is het delen van zijn muziek. Maar zijn droom is ver weg met een uitkering en een vrijwilligersbaantje voor een middag in de week. “Ga experimenteren met muziek bij hotspot hutspot” was al snel de opdracht voor Rudi. En zo ontstond het koningsdag-muziek-festival. In allerijl werd de vergunning aangevraagd en ging Rudi rondbellen om een band samen te stellen en alle apparatuur te regelen. Toen bekend werd dat het doorging, groeide Rudi 10 centimeter en ging de extra apparatuur bestellen die hij al zo lang wilde hebben en kwam er elke week wel een bevriende muzikant de locatie alvast bekijken, waar het optreden plaats ging vinden. Rudi kent de muzikanten in elke categorie: van een ex-rechercheur die na jaren in het buitenland nu trambestuurder bij de RET is, tot een goedlachse, soulgeklede verre neef met een witte fedora op zijn hoofd. “Ik heb dit eigenlijk nog nooit gedaan, zoiets organiseren”, zegt Rudi een paar dagen van tevoren “dus ik ben ik benieuwd.

Heel hotspot is benieuwd, maar het wordt sowieso een gezellig feest, waar nog zo’n 7 vrijwilligers hun steun bij hebben aangekondigd om met elkaar een fijne dag te hebben. Rudi met z’n charmante herrie heeft soul, is blues en we zijn dus reuzeblij dat hij zijn muziek bij hotspot hutspot is komen brengen

geef hotspot hutspot lucht https://www.whydonate.nl/fundraising/doneer-lucht-aan-het-eind-van-je-geld-een-stuk-maand-tekort/nl