project ‘rijles is more’ genomineerd voor europese award

Ons project ‘rijles is more’ is uitgekozen als kanshebber voor de European Social Innovation Competition 2018! Uit 729 inzendingen vanuit heel Europa werden 30 projecten gekozen. Met ‘Rijles is more’ bieden we rijles aan jongeren die zonder werk zitten. Tijdens hun rijles zetten de jongeren zich in om restproducten vers voedsel van o.a. supermarkten te vervoeren naar sociale voedselinitiatieven die geen eigen logistiek hebben, en rijden koeriersritten voor andere sociaal ondernemers in de stad. Kleinschalig voeren we zo onze eigen logistiek al uit. Zo was Anas chauffeur in Syri├ź maar kon met zijn rijbewijs in Nederland niet de weg op. Hij haalde begin dit jaar zijn rijbewijs via hotspot hutspot en sleepte enkele weken later een betaalde baan in de wacht. Met budget voor een rij-instructeur en busje op waterstof (houdt de stad lekker schoon!) willen we het project opschalen.

lees meer over dit project >

bekijk de andere genomineerden >